Restoran u Hotelu Ajda

 


Funkcionalni automatski prolazi za učinkovitu uslugu, prvoklasno iskustvo i sigurnost gostiju

 

Restoran Ajda nastavlja priču o domaćoj žitarici koja je crvena nit najvećeg istoimenog hotela u Termama 3000. Oduševljava svježim, modernim interijerom, funkcionalno nadopunjenim automatskim kliznim vratima na ulazu u restoran i kuhinju i izlaz na veliku terasu.

 

 

01 ULAZ: Elegantnost od poda do stropa

 

Vrata: 300 r | ulaz u restoran Ajda

 

Staklena automatska klizna vrata od poda do stropa omogućuju neometan prolaz gostima restorana. Elegantno se uklapaju u interijer i djeluju kao poveznica između dviju prostorija – predvorja hotela i restorana. Nevidljivi pogon vrata, potpuno skriven u stropu, izražava elegantan dizajn, koji ujedno stvara vizualni efekt otvorenog interijera.

 

02 KUHINJA: Učinkovita usluga s beskontaktnim otvaranjem vrata

 

Vrata: 300 | ulaz u kuhinju

 

Prolazi u kuhinju su izuzetno zauzeti zbog stalne interakcije s blagovaonom. Integracija standardnih 300 automatskih kliznih vrata omogućuje otvaranje bez dodira na ovom mjestu, što olakšava osoblju čekanja da se kreće uokolo punih ruku i učinkovito radno okruženje. Na putu od blagovaonice do kuhinje, vrata se otvaraju bez dodira samo pokretom ruke ispred Smart Switcha. Iz suprotnog smjera senzor detektira ljudsko tijelo i tako omogućuje automatsko otvaranje i zatvaranje vrata.

Otvaranje vrata bez dodira u isto vrijeme osigurava visoku razinu higijene kako zaposlenika tako i gostiju restorana.

 


Smart Switch

Senzor

 

Smart Switch i senzor omogućuju kontrolirano beskontaktno otvaranje vrata koja se prilagođavaju potrebama korisnika i nude siguran i učinkovit prolaz. Kako se tijelom ili rukom približavamo prekidaču, vrata se otvaraju, inače ostaju zatvorena. Senzor detektira (ljudsko) tijelo i omogućuje automatsko i udobno otvaranje vrata s mogućnošću podešavanja polja detekcije.

 

03 TERASA 2 u 1: Udoban svakodnevni prolaz i siguran izlaz u slučaju nužde

 

 

Izlaz na terasu restorana omogućuje standardno otvaranje/zatvaranje vrata i evakuaciju u slučaju nužde. Gosti i zaposlenici se tako učinkovito povlače na sigurno. U slučaju požarnog alarma, nestanka struje ili nužde, redundantni sustav automatski otvara redundantna automatska klizna vrata 300 r i drži ih otvorena, osiguravajući siguran izlaz slučaju nužde za sve.

Vrata: 300 r | (hitni) izlaz na terasu restorana

 

 

04 PROTUPOŽARNA VRATA: Sigurna protupožarna barijera

 

S druge strane restorana na ulazu u kuhinju postavljena su neevakuacijska protupožarna automatska klizna vrata 500 F. Djeluju kao standardna automatska klizna vrata otpornosti na vatru 60 minuta. U slučaju požara, zatvorena vrata stvaraju sigurnosnu barijeru kako bi se spriječilo širenje vatre iz jednog požarnog sektora u drugi. Evakuacija nije moguća.

Vrata: 500 F | prolaz u kuhinju, neevakuacijska protupožarna klizna vrata EI60

 

Projekt: Restoran Hotelu Ajda, Terme 3000
Dizajneri: Peti vogal d.o.o. | P. Volavšek, M. Kovačič, M. Prinčič
Vrata: 300, 300 r, 500 F
Foto: Žiga Lovšin