Vino Vračko

 


Vinsko iskustvo s pogledom

 

Arhitekturu vinskih podruma Vračko na novoj lokaciji potpuno povezuje eksterijer s modernim interijerom. Automatska klizna vrata djeluju kao vizualni i funkcionalni element u prostoru zbog visoke učikovitosti, fleksibilnosti i elegantne integracije.

 

 

01 TERASA: Panoramski pogled

 

Panoramska staklena stijena senzualno uokviruje pogled na susjedna brda. Dvokrilna staklena automatska klizna vrata 300 2L/2S svojom prisutnošću u potpunosti elegantno nadopunjuju i funkcionalno povezuju unutarnji s vanjskim prostorom. Vrata omogućuju beskontaktno otvaranje pomoću senzora, koji pruža siguran i ugodan prolaz. Diskretna integracija staklenih vrata odgovarajućih profila odražava ujednačen izgled staklene stijene i omogućuje transparentan pregled zbivanja na terasi.

 

02 PRIJELAZ U KUHINJU: Jednostavna usluga

 

U gornjem dijelu vinskog podruma nalazi se mjesto za degustaciju vina i kulinarska druženja. Na ulazu u kuhinju, dvoja automatska klizna vrata 300 1L/1S olakšavaju zaposlenicima posao i prolaz punih ruku. Odabir stakla s mliječnom folijom te nježno zamagljenom površinom stvara privatnost koja sprječava neželjene poglede u prostoriju. Pogon vrata u potpunosti je skriven u crnoj zidnoj oblozi, koja odašilje sintezu elegantnih i suptilno odgovarajućih vrata s interijerom.

 

Projekt: Vino Vračko
Arhitektura & Interijer: Arhisol
Vrata: 300
Foto: Žiga Lovšin